Blog

Vrei sa iei din prima examenul teoretic pentru permis?

Sunt sigur ca atunci cand ti-ai propus sa obtii permisul de conducere, te-ai intrebat si cum vei face ca sa treci cele doua probe care urmeaza dupa orele din cadrul scolii de soferi.

In acest articol iti voi spune ce trebuie sa faci pentru a lua din prima examenul teoretic pentru obtinerea permisului categoria B.

In primul rand trebuie sa citesti macar o data codul rutier. Il vei gasit atat pe Internet cat si sub forma de carte. Toate intrebarile de la „sala” isi au raspunsul in aceasta legislatie care reglementeaza domeniul rutier din tara noastra. Unele aspecte prezentate din codul rutier sunt intuitive dar altele vor trebui memorate!

In alt doilea rand trebuie sa stii ca cele 26 de intrebari ale examenului teoretic pentru categoria B sunt selectate aleatoriu dintr-o baza de date mare cu intrebari. Ei bine, aceste intrebari pentru examen sunt PUBLICE! Practic te vei putea antrena chiar cu intrebarile pe care le poti intalni la proba teoretica din cadrul scolii de soferi!

Iti recomand sa vizitezi aceste site-uri de mai jos si sa incepi sa raspunzi la intrebari:

Cutie de viteze automata sau manuala?

Daca te gandesti sa obtii permisul de conducere, cu siguranta te-ai intrebat daca nu cumva ar fi mai usor sa inveti sa conduci o masina cu transmisie (cutie de viteze) automata.

Cu siguranta ti-ar fi mult mai simplu sa conduci o masina ce este echipata cu o cutie de viteze automata! Totusi, daca faci scoala de soferi pe o astfel de masina, acest aspect va fi mentionat pe permisul tau si nu vei putea conduce legal masini cu transmisie manuala! De fapt, nici nu te vei pricepe 🙂

Persoanele care fac scoala de soferi pe o masina ce functioneaza cu o cutie de viteze manuala pot conduce masini automate DAR invers NU.

Asadar gandeste-te bine ce masina alegi pentru a invata sa conduci! In calitatea mea de instructor auto cu experienta, iti recomand sa incepi prin a conduce o masina cu transmisie manuala. Tranzitia spre masini mai confortabile este mereu usoara!

Drumuri bune!